Špageti s tunino so ena izmed najbolj priljubljenih italijanskih jedi z morskimi sestavinami. Ta preprosta, a okusna kombinacija testenin in rib predstavlja odlično izbiro za hitro in hranljivo obrok, ki bo navdušil ljubitelje rib in morskih sadežev.
Ta tradicionalna jed izhaja iz italijanske obalne kuhinje in se ponaša s svežimi sestavinami ter lahkotno, a bogato teksturo. Bogati okusi tunine, paradižnika, česna in oliv se prepletajo z lahkotnostjo špagetov, kar ustvarja harmonično uravnoteženo jed. Poleg tega se jed lahko prilagaja z dodatkom drugih zelenjave, začimb ali morskih sadežev, kar omogoča raznolikost in kreativnost v kuhinji.
SESTAVINE
Omaka iz tune
- 1 pločevinka tune (cca 140 g)
- 1 čajna žlička česnove paste ali posušenega česna ali 2 stroka svežega česna
- 1 žlica paradižnikove paste
- 5 zelenih oliv, narezanih (po želji)
- 200 g špagetov
- 2 l vode za kuhanje špagetov
- 1 žlica soli za vodo
- 1 žlica parmezana (po želji)
- 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka (po želji)
NAVODILA
Omaka iz tune
- V kozici skuhajte tuno, česen in paradižnikovo pasto 2 minuti.
- Odstranite s kuhalne površine in počakajte, da se špageti skuhajo.
Špageti
- Zavrite vodo, dodajte sol, dodajte špagete in kuhajte po navodilih na embalaži.
- Odstranite kuhane špagete in jih dajte v kozico z omako iz tune.
- Premešajte in dodajte 1/2 skodelice vode, v kateri ste kuhali špagete.
- Postrezite in potresite s parmezanom in drobnjakom, če ga imate pri roki.